Що станеться з організмом, якщо щодня їсти родзинки: пояснення дієтолога
Незважаючи на невеликі розміри, родзинки наповнені енергією і збагачені клітковиною, вітамінами і мінералами. У жмені сухофруктів міститься близько 217 калорій 47 грамів цукру, тому дієтологи рекомендують їсти їх в помірних кількостях. Невеликі дози препарату можуть сприяти травленню, підвищувати рівень заліза і підтримувати міцність кісток.
"Звичайно, родзинки набагато корисніше, ніж солодощі – у сушеному винограді залишається 80% вітамінів, 850 міліграмів калію і 3 міліграма заліза на 100 грамів продукту, – розповідають дієтологи."
Отже, що станеться з організмом, якщо ви регулярно їсте родзинки.
У вас покращиться травлення
Поліпшення травлення та усунення запорів, мабуть, найвідоміше перевага родзинок. Це пов'язано з тим, що тільки 1/4 склянки сухофруктів містить майже 2 грами клітковини, що складає приблизно 7% від денної норми.
У вас знизиться ризик анемії
Залізодефіцитна анемія – стан від якого страждає більше чверті світового населення. Анемія виникає, коли кількість еритроцитів зменшується, а здатність крові переносити кисень падає. Це призводить до відчуття втоми і слабкості.
Крім прийому добавок заліза, ви можете підібрати відповідну дієту. Хоча родзинки не є найбагатшим джерелом елемента, 1/2 склянки сухофруктів містять близько 7% рекомендованої добової дози (18 міліграма заліза). Це особливо корисне доповнення для жінок у віці від 19 до 50 років, які більшою мірою схильні до дефіциту заліза з-за менструацій.
У вас підвищиться рівень енергії
Оскільки ізюм містить досить багато цукру, навіть невелика жменя допомагає підвищити енергію перед важким робочим днем або тренуванням.
Зменшиться ризик захворювань серця
Ізюм містить фітонутрієнти (феноли і поліфеноли), які виводять вільні радикали з крові, запобігаючи пошкодження клітин і загострення хвороб серця.
Звичайно, одна лише вживання родзинок не зможе уберегти вас від хронічних захворювань, але корисні антиоксиданти, що містяться в продукті, допоможуть підтримати загальний стан організму.
Кому не слід їсти родзинки
Хворим з діабетом 2-го типу слід відмовитися від вживання сухофруктів.
Високий рівень цукру в ізюмі збільшує ризик гіперглікемії – стану, при якому рівень глюкози в крові підвищується понад норми. Якщо його не лікувати, це може призвести до серйозних ускладнень.
- Фрукти є одним з найбагатших джерел вітамінів і корисних речовин. Їх часто використовують у різних дієтах, адже вони не надто калорійні, допомагають притупити почуття голоду і володіють властивостями продуктів - "жироспалювачів"
- Як би не хотілося з'їсти всі вітаміни відразу, іноді це не під силу. В такому випадку, необхідно правильно їх зберегти. Надлишок овочів і фруктів краще перетворити на заготовки на зиму. Консервація, маринування, сушіння та заморожування - невід'ємні літні розваги господині влітку. А що стосується невеликих запасів, які підуть в хід тільки через кілька днів?