
Найпоширеніший гострий перець — це чилі. І хоча ця назва співзвучна з країною, відбувається воно від слова «chilli» з ацтекських мов науатль (територія сучасної Мексики) і перекладається як «червоний».
Найбагатшою країною в плані різноманітності видів перців вважається Перу, найбільша кількість перців вживають в їжу жителі Болівії, а лідери по вирощуванню овочів — Індія і Таїланд.
Очевидно, что людей в чили привлекает не только пряный запах и острый вкус, хотя, безусловно, эти факторы можно считать ключевыми. Однако этот перец еще и богат витаминами А, В, С, РР, железом, бета-каротином, магнием, калием и, самое главное, капсаицином, который и придает плодам остроту.
За счет большого количества капсаицина, перцы считаются очень мощным антибактериальным и противовирусным средством. Его можно использовать для профилактики простуды и подобных заболеваний.
Чили поднимает аппетит и стимулирует работу желудка. Кроме того, он оказывает мягкое слабительное действие.
При контакті з гострим перцем організм виділяє адреналін і ендорфін, що допомагає при боротьбі з депресією і тривогою.
Чилі знижує рівень цукру в крові, покращує зір і допомагає при схудненні.
Але всі ці позитивні впливу чилі справляє на організм тільки в малих дозах. Великі дози перцю можуть бути небезпечними.
Калорійність (на 100 г): 40 ккал
Термін зберігання: до 1 тижня
Умови зберігання: від +1°C до +5°C при вологості 85-90%
Основні | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Тип | Вагові |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Чилі |
- Ціна: 350 грн/кг