Найпоширеніший гострий перець — це чилі. И хоча ця назва співзвучна з Компанія, що походить вона від слова «chilli» з ацтеківських мов науатль (територія сучасної Мексики) і перекладається як «червоний».
Найбагатша країна в плані розмаїття різновидів перців вважається Перу, найбільше перців вживають в еду жители Боливии, а лідери по Дорощування овочу — Індія і Таїланд.
Очевидно, що людей в чилі приваблює не тільки пряний запах і гострий смак, хоча, безумовно, ці чинники можна вважати ключовими. Однак цей перець ще й багатий на вітаміни А, В, С, РР, залізо, бета-каротин, магній, калій і, найголовніше, капсаїцин, який і надає плодам гостроти.
За , завдяки великій кількості капсаїцину, перці вважаються дуже потужним антибактеріальним і противірусним засобом. Його можна використовувати для профілактики застуди та таких захворювань.
Чилі підіймає апетит і стимулює роботу шлунка. Крім того, він має м'яку проносну дію.
Під час контакту з гострим перцем організм виділяє адреналін і ендорфін, що допомагає під час боротьби з депресії та тривожністю.
Чилі знижує рівень цукру в крові, покращує зір і допомагає у разі схуднення.
Але всі ці позитивні дії чилі виробляє на організм тільки в малих доз. Великі дози перцю можуть бути небезпечними.
Калорійність (на 100 г): 40 ккал
Термін зберігання: до 1 тижня
Умови зберігання: от +1°C до +5°C при влажности 85-90%
Основні | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Тип | Вагові |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Чилі |
- Ціна: 380 ₴/кг