
У дайконе міститься не дуже багато поживних речовин. Його головні цінні властивості – високий вміст вітамінів С і В, клітковини, пектину і ензиму мірозинази – речовини, що сприяє травленню.
Коренеплоди дайкона мають антисептичні і бактерицидні властивості, що робить їх ефективним засобом для боротьби із застудою та інфекційними захворюваннями. Дайкон може застосовуватися для боротьби з атеросклерозом і ревматизмом. На відміну від своїх родичів – хрону і редьки – дайкон містить вкрай мало гірчичних масел і глікозидів, тому він не збуджує серцеву діяльність і може вживатися усіма без винятку.
Завдяки високому вмісту вітамінів дайкон зміцнює імунітет, а його фітонциди вбивають мікробів. Дайкон виводить з організму надлишки рідини, очищає печінку і нирки, стимулює роботу шлунку і кишечника і навіть здатний розчиняти камені в жовчному міхурі. Деякі дослідники стверджують, що сирої дайкон нейтралізує наслідки радіоактивного випромінювання.
Калорійність (на 100г): 18 ккал
Термін зберігання: до 10 днів
Умови зберігання: від 0°C до +4°C при вологості 90-95%
Основні | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Тип | Вагові |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Дайкон |
- Ціна: 69 ₴/кг