У дайконі міститься небагато поживних речовин. Його головні цінні властивості — високий вміст вітамінів C і B, клітковини, пектину й ензиму мірозинузи — речовини, що сприяє травленню.
Корнепліди дайкона мають антисептичні та бактерицидні властивості, що робить їх ефективним засобом для боротьби з застудою й інфекційними захворюваннями. Дайкон може застосовуватися для боротьби з атеросклерозом і ревматизмом. На відміну від своїх родичів — хрону та редьки — дайкон містить вкрай мало гірчичних олив і глікозидів, тому він не збуджує серцеву діяльність і може вживатися всіма без винятку.
Завдяки високому вмісту вітамінів дайкон зміцнює імунітет, а його фітонциди вбивають мікробів. Дайкон виводить з організму надлишки рідини, очищає печінку та нирки, стимулює роботу шлунка та кишківника й навіть здатний розчиняти камені в жовчному міхурі. Деякі дослідники стверджують, що сирий дайкон нейтралізує наслідки радіоактивного випромінювання.
Калорійність (на 100 г): 18 ккал
Термін зберігання: до 10 днів
Умови зберігання: от 0°C до +4°C при влажности 90-95%
Основні | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Тип | Вагові |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Дайкон |
- Ціна: 187 ₴/кг