Кавун
Кавун — це ягода, яка вирізняється низькою калорійністю. Його енергетична цінність у середньому становить усього 38 кілокалорій на 100 грамів м'якоті. Це не дивно, адже кавун приблизно на 92-93% складається з води. Але зате зате все інше — це виключно корисні речовини: вітамін А — важливий антиоксидант, корисний для зору.
Вітаміни В1 і В6 беруть участь в обмінних процесах, нормалізують функції нервової системи. Вітамін Е — ще один сильний антиоксидант, особливо важливий для репродуктивної функції. Вітамін В9 — фолієва кислота, корисна для когнітивних функцій. Вітамін С — антиоксидант, зміцнює стінки судин і підвищує імунітет. Крім того, в кавунах є незамінні амінокислоти, макро- та мікроелементи.
Загалом, можна говорити про підвищення імунітету та тонусу організму, загального оздоровлення у разі регулярного застосування цього продукту. Дуже корисною вважається й кавунна олія. Отримують його з кавунових насіння, які містять жирні кислоти.
Калорійність (на 100 г): 38 ккал
Термін зберігання: до 15 днів
Умови зберігання: от +2°C до +8°C при влажности 85-90%
Основні атрибути | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Культура | Кавуни |
- Ціна: 10 ₴/кг