Молода картопля – корисний дієтичний продукт. У ньому до 80% води, на відміну від старого, мало простих цукрів і крохмалю, зате багато корисних для травлення органічних кислот і клітковини, вітамінів та мінералів. Як і у всіх овочах, у молодій картоплі містяться біофлавоноїди – потужні антиоксиданти, які продовжують молодість, знижують ризик онкозахворювань, зміцнюють судини.
Сто грамів картоплі забезпечує майже половину денної норми вітаміну С, необхідного для нормальної роботи нервової і ендокринної систем, засвоєння заліза, тонусу судин. Також вітамін С необхідний для синтезу колагену, не дарма його називають вітаміном молодості. Це також захист імунної системи, профілактика інсульту, інфаркту, діабету. А ще вітамін С заряджає енергією і бадьорістю.
Калорійність (на 100г): 77 ккал
Термін зберігання: до 7 місяців
Умови зберігання: від +2°C до +5°C при вологості 80-90%
- Ціна: 35 ₴/кг