
Цибулю-шалот багато люблять за його м'якого, ніжного і злегка солодкуватого смаку, не викликає поганий запах після вживання. Крім того, його зелень і цибулини не викликають сліз при нарізці, на відміну від більш поширеного ріпчастої цибулі.
Корисні властивості цибулі-шалот дозволяють застосовувати його в лікуванні багатьох захворювань. Продукт володіє дієтичними якостями, маючи у своєму складі до 4% цукрів. Кальцій і фосфор зміцнюють кісткові тканини організму при постійному вживанні. Аскорбінова кислота, яка також входить в його склад, що працює на зміцнення імунітету, а фітонциди допомагають боротися з проявами застуди і незамінні при авітамінозі, так як є речовинами, які борються з хвороботворними бактеріями. Мікроелементи і фолієва кислота у складі рослини, робить вельми корисним застосування цибулі-шалот вагітними жінками. Кальцій підтримує і допомагає формувати кісткові тканини плоду і нарівні з фолієвою кислотою перешкоджає розвитку патологій у період вагітності. Також цибулю прекрасний профілактичний засіб в період епідемій грипу і використовується, як протизапальний засіб.
У складі цибулі-шалот містяться мікро і макроелементи: калій і мідь; марганець і кальцій; залізо і магній, селен і натрій; а також фосфор. Рослина багата ефірними маслами, фітонцидами, мінеральними речовинами і солями, каротиноїдами. Цибулю-шалот має в своєму складі вітаміни групи В, вітаміни А і С, вітамін РР.
Калорійність (на 100г): 72 ккал
Термін зберігання: від 1 до 3 місяців
Умови зберігання: від +1°C до +4°C при вологості 90%
Основні | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Культура | Цибуля |
Тип | Вагові |
- Ціна: 180 грн/кг