
Лук-шарот багато хто любить через його м'який, ніжний і злегка солодкуватий смак, який не викликає поганого запаху після вживання. Крім того, його зелень і цибулини не викликають сліз під час нарізання, на відміну від найпоширенішого репчастого лука.
Корисні властивості лука-шарота дають змогу застосовувати його в лікуванні багатьох захворювань. Продукт має дієтичні якості, маючи у своєму складі до 4% цукрів. Кальцій і фосфор зміцнюють кісткові тканини організму у разі постійного вживання. Аскорбінова кислота, яка також входить до його складу, працює на зміцнення імунітету, а фітонциди допомагають боротися з проявами застуди та незамінні в разі авітамінозу, позаяк є речовинами, що борються з хвороботворними бактеріями. Мікроелементи та фолієва кислота у складі рослини, робить дуже корисним застосування цибулі-шарота вагітними жінками. Кальцій підтримує та допомагає формувати кісткові тканини плода та нарівні з фолієвою кислотою перешкоджає розвитку патологій у період вагітності. Також лук прекрасний профілактичний засіб у період епідемій грипу та використовується як протизапальний засіб.
В складе цибуля-шароти містяться мікро- та макроелементи: калій і мідь; марганець і кальцій; залізо та магній, селен і натрій; а також фосфор. Рослина багата на ефірні олії, фітонциди, мінеральні речовини та солі, каротиноїди. Цибуля-шалот має у своєму складі вітаміни групи B, вітаміни А і С, вітамін РР.
Калорійність (на 100 г): 72 ккал
Термін зберігання: від 1 до 3 місяців
Умови зберігання: от +1°C до +4°C при влажности 90%
Основні | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Культура | Цибуля |
Тип | Вагові |
- Ціна: 180 ₴/кг