

Протягом сотень років в Азії використовують гриби шиітаке в медицині та харчуванні. Дана різновид грибів є другою за популярністю та третьою найбільш широко вирощуваної сільськогосподарської культурою в світі.
Сьогодні шиітаке можна знайти в більшості продуктових магазинів. Цінність цих грибів полягає в тому, що вони володіють противірусними, антибактеріальними та протигрибковими властивостями. Вони також допомагають контролювати рівень цукру в крові.
По живильній цінності шиітаке є унікальним грибом. У ньому міститься лентинан, який, приміром, усуває пошкодження хромосом, викликане протираковими процедурами. Эритаденин допомагає знизити рівень холестерину і підтримувати серцево-судинну систему. Шиітаке також унікальні тим, що містять всі вісім незамінних амінокислот, а також вид вкрай цінним лінолевої кислоти, яка допомагає знизити вагу і наростити м'язи. Вона також сприяє зміцненню кісток і поліпшення травлення.
- Боротьба з ожирінням
Деякі компоненти гриба шиітаке володіють гіполіпідемічною (зниження холестерину і жирів низької щільності) ефектом, а саме: эритаденин, б-глюкан і розчинне харчове волокно, яке також міститься в ячмені, житі та вівсі. В результаті досліджень стало відомо, що b-глюкан може підвищити відчуття насичення, знизити кількість споживаної їжі, а також знизити рівень ліпідів (жирів) у плазмі.
- Поліпшення імунітету
Гриби мають здатність стимулювати імунну систему і боротися з багатьма захворюваннями за рахунок вмісту в них важливих вітамінів, мінералів та ферментів. Згідно з результатами дослідження, вживання в їжу шиітаке покращує функцію клітин і відновлює здорову мікрофлору кишечника.
- Знищення ракових клітин
Дослідження показують, що гриби шиітаке допомагають боротися з раковими клітинами. Лентинан, що міститься в грибах, усуває пошкодження хромосом, викликане протираковими процедурами. Це говорить про те, що шиітаке можуть бути використані в якості потенційної природної терапії раку.
- Допомога при серцево-судинних захворюваннях
В гриби шиітаке є стериновые сполуки, що перешкоджають виробленню холестерину в печінці. Вони також містять потужні фітонутрієнти, які підтримують здоровий кров'яний тиск і покращують кровообіг.
- Антимікробні властивості
Вчені з стоматологічної школи Лондонського коледжу та академічного медичного факультету UCL провели дослідження антимікробної дії шіїтаке на гінгівіт (запалення ясен через скупчення мікробного нальоту вздовж ясенного краю зубів). Результати показали, що екстракт гриба шиітаке знизив кількість деяких патогенних організмів, не впливаючи на корисні мікроорганізми, на відміну від хлоргексидину, який справляє вплив на всі мікроорганізми.
- Підвищення енергії і функції мозку
Грибы шиитаке — отличный источник витаминов группы В, которые помогают поддерживать функцию надпочечников. Эукариотические организмы пополняют запасы энергии, улучшают когнитивные характеристики.
- Выработка витамина D
Шиитаке также являются источником витамина D, который важен для здоровья костей, а также для снижения риска сердечных заболеваний, диабета, аутоиммунных заболеваний и некоторых видов рака. Витамин очень важен для абсорбции кальция и фосфора.
- Улучшение состояния кожи
Шиитаке способствуют естественному лечению акне.
Калорийность (на 100г): 22 ккал
Срок хранения: до 5 дней
Умови зберігання: від +2°C до +5°C при вологості 80-95%
Основні атрибути | |
---|---|
Тип | Вагові |
- Ціна: 395 грн/кг