Кошик
125 відгуків
Кошик
+380 (73) 941-41-14
Гриби шиїтаке, фото 2
Гриби шиїтаке, фото 2
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Упродовж сотень років в Азії використовують гриби шиїтаке в медицині та харчуванні. Цей різновид грибів є другим за популярністю й третім найширшим сільськогосподарським культурою у світі.

Сьогодні шиїтаке можна знайти в більшості продуктових магазинів. Цінність цих грибів полягає в тому, що вони мають противірусні, антибактеріальні та протигрибкові властивості. Вони також допомагають контролювати рівень цукру в крові.

За поживною цінністю шиїтаке є унікальним грибом. У ньому міститься стрічкан, який, наприклад, усуває пошкодження 54, викликане протиракованими процедурами. Еритадденін допомагає знизити рівень холестерину та підтримувати серцево-судинну систему. Шиїтаке також унікальне тим, що містять усі вісім незамінних амінокислот, а також вигляд вкрай цінної лінолевої кислоти, яка допомагає знизити вагу та наростити м'язи. Вона також сприяє зміцненню кісток і поліпшенню травлення.

  1. Боротьба з ожирінням

Деякі компоненти гриба шиїтаке мають гіполіпідемічний (попойняття холестерину та жирів низької щільності) ефект, а саме: еритаденін, бглюкан і розчинне харчове волокно, яке також міститься в ячмені, жи та оусі. Унаслідок досліджень стало відомо, що b-глюкан може підвищити відчуття насичення, знизити кількість споживаної їжі, а також знизити рівень ліпідів (жирів) у плазмі.

  1. Поліпшення імунітету

Гриби мають здатність стимулювати імунну систему та боротися з багатьма захворюваннями завдяки вмісту в них важливих вітамінів, мінералів і ферментів. Згідно з результатами досліджень, вживання в їжу шиїтаке покращує функцію клітин і відновлює здорову мікрофлору кишківника.

  1. Знищування ракових клітин

Дослідження показують, що гриби шиїтаке допомагають боротися з раковими клітинами. Леантин, що міститься в грибах, усуває пошкодження 59, викликане протиракованими процедурами. Це свідчить про те, що шиїтаке можуть бути використані як потенційну природну терапію раку.

  1. Допомога у разі серцево-судинних захворювань

У грибах шиїтаке є стеринові сполуки, що перешкоджають виробленню холестерину в печінці. Вони також містять потужні фітонутрієнти, які підтримують здоровий кров'яний тиск і покращують кровообіг.

  1. Антимікробні властивості

Вчені з стоматологічної школи Лондонського Колінц-учеського медичного факультету UCL провели дослідження антимікробної дії шиїтаке на гінгівіт (запалення ясен через скупчення мікробного нальоту вздовж ясневого краю зубів). Результати показали, що екстракт гриба шиїтаке знизив кількість деяких патогенних організмів, не впливаючи на корисні мікроорганізми, на відміну від хлоргексидину, який впливає на всі мікроорганізми.

  1. Підвищення енергії та функції мозку

Гриби шиїтаке — чудове джерело вітамінів групи B, які допомагають підтримувати функцію надниркових залоз. Еукаріотичні організми поповнюють запаси енергії, покращують когнітивні характеристики.

  1. Вироблення вітаміну D

Шиїтаке також є джерелом вітаміну D, який важливий для здоров'я кісток, а також для зниження ризику серцевих захворювань, діабету, аутоімунних захворювань і деяких різновидів раку. Вітамін дуже важливий для абсорбції кальцію і фосфору.

  1. Поліпшення стану шкіри

Шиїтаке сприяють природному лікуванню акне.

 

Калорійність (на 100 г): 22 ккал

Термін зберігання: до 5 днів

Умови зберігання: от +2°C до +5°C при влажности 80-95%

Основні атрибути
ТипВагові
  • Ціна: 395 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner