Груша належить до роду Рожевих, у серпні-вересні ці дерева плодоносять. І хоча англійське прислів 'я говорить про те, що одне яблуко в день здатне вберегти вас від лікарів, прислів' я зовсім не гірше підійде і груше, адже це дуже корисний плід.
Цей фрукт корисний не тільки в якості продукту, але і як ліки і косметичний засіб. Розповідаємо про все по порядку.
Груша містить велику кількість клітковини, яка допомагає травному тракту правильно функціонувати; вітаміну С, який, крім іншого, покращує еластичність судин; фруктози, яка допомагає в роботі підшлунковій залозі; ефірних олій, які борються з інфекціями і зміцнюють імунітет; вітамінів групи В, а також фолієвої кислоти, йоду, цинку, калію та інших мікроелементів.
Крім того, груша досить низькокалорійна і містить менше цукру, ніж яблука, тому її часто рекомендують при різного виду дієтах.
Оскільки шкірка груші містить велику кількість клітковини, краще всього є цей фрукт неочищеним. При цьому грушу можна термічно обробляти, адже вона зберігає всі свої властивості в будь-якому вигляді: сушеному, запеченому або замороженому.
Калорійність (на 100г): 67 ккал
Термін зберігання: від 2 до 4 місяців
Умови зберігання: від +2°C до +5°C при вологості 85-90%
Основні атрибути | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Культура | Груші |
Тип | Вагові |
- Ціна: 95 ₴/кг