Кошик
147 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 08:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

Кошик
+380 (73) 941-41-14
Морква молода, фото 2
Опис
Інформація для замовлення

Жовтогарячий коренеплод належить до овочів, рекомендованих до частого вживання в їжу, вивчення складу допоможе визначити користь і можливу шкоду моркви для організму.

Рослинний продукт, відомий навіть дитині, славиться своїми лікувальними, харчовими та косметичними властивостями, однак має й деякі обмеження до споживання.

Дієтологи та фахівці в галузі здорового харчування вже давно визнали цінність моркви, включно з нею в різні розвантажувальні та дієтичні меню. Знання складу та властивостей овочу допоможе визначити, у яких кількостях допустиме його вмикати у своє щоденне меню, щоб не завдати шкоди організму.

У свіжому коренеплоді міститься найбагатший комплекс корисних елементів. До нього увійшли вітаміни: С, Е, D, PP і групи B, мікроелементи: сірка, хлор, калій, кальцій, фосфор, бор, мідь, селен, магній і багато інших. Морква є безперечним лідером за вмістом вітаміну А.

Вітаміни С і Е допомагають уповільнити процеси старіння, К — підвищує згортання крові. Калій нормалізує серцево-судинну діяльність, кальцій і фосфор зміцнюють зуби та кістки, хлор підтримує водний баланс в організмі.

Селен підвищує імунітет і зберігає молодість, фтор відповідальний за діяльність ендокринної системи. Брак надходження в дитячий організм вітаміну D здатний призвести до розвитку рахіту. Сира морква корисна і тим, що є низькокалорійним продуктом. Це робить її незамінним елементом багатьох дієтичних програм і фітнес-дієт (у 100 г міститься всього 40 ккал).

Не менш цінний солодкий овоч високим вмістом біофлавоноїдів, антоціанідинів, моносахаридів, органічних амінокислот і рослинних грубих волокон — клітковини, що сприяє очищенню організму від токсичних і шлакових відкладень.

Морквяна ботва зазвичай викидається, і зовсім даремно. У ній міститься не менша кількість корисних нутрієнтів, а концентрація деяких, навіть більша.

Зауважимо, що користь вареної моркви зберігається практично на колишньому рівні. До того ж, пройшовши термообробку, вона набуває нових властивостей. Після варіння в коренеплоді знижується вміст ліпідів і клітковини, але овоч стає більш легко засвоюваним, покращуючи роботу кишкового тракту та посилюючи виробництво шлункового соку.
 

Калорійність (на 100 г): 35 ккал

Термін зберігання: до 15 днів

Умови зберігання: від +2 °C до +10 °C за вологості 80-90%

 

  • Ціна: 90 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner