Кішміш — це дуже солодкий сорт винограду з дрібними ягодами без кісточок. Він багатий С, В1, В2, РР, каротином, фолієвою кислотою, а також калієм, фосфором, кальцієм, селеном, залізом, цинком, магнієм, йодом і цукром. З нього виробляють світлий і темний родзинки, у якому також міститься велика кількість мікроелементів і вітамінів.
Кишміш чудово підходить для дитячого харчування. У його ягодах немає кісточок, шкірка набагато тонша, ніж в інших сортів, тому малюкам легко його пережовувати. Крім того, вкрай рідко викликає алергію й не провокує діатез.
Хімічний склад кішміша схожий зі складом білого винограду. У ньому дуже мало ресвератролу, необхідного для серця, зате він багатий на інші антиоксиданти, наприклад вітамін С і хлорофіл. Ці компоненти активно беруть участь в обміні речовин, підвищують імунітет, ріст і відновлювальні процеси в тканинах. Саме ці властивості роблять кішміш незамінним компонентом дитячого раціону.
Цей сорт винограду містить набагато менше харчових волокон, ніж, наприклад, яблука або груші, завдяки чому рекомендований до вживання в їжу після різних харчових отруєнь. Тобто в той момент, коли шлунково-кишковий тракт людини не може справлятися з перетравленням продуктів, багатих на клітковину.
Калорійність (на 100 г): 69 ккал
Термін зберігання: до 2 тижнів
Умови зберігання: от +1°C до +2°C при влажности 90-95%
- Ціна: 210 ₴/кг