
Кишмиш – це дуже солодкий сорт винограду з дрібними ягодами без кісточок. Він багатий С, В1, В2, РР, каротин, фолієву кислоту, а також калієм, фосфором, кальцієм, селеном, залізом, цинком, магнієм, йодом і цукрами. З нього виробляють світлий і темний родзинки, в якому також міститься велика кількість мікроелементів і вітамінів.
Кишмиш відмінно підходить для дитячого харчування. В його ягодах немає кісточок, шкурка набагато тонше, ніж у інших сортів, тому малюкам легко його пережовувати. Крім того, вкрай рідко викликає алергію і не провокує діатез.
Хімічний склад кишмишу схожий зі складом білого винограду. У ньому дуже мало ресвератролу, необхідного для серця, зате він багатий на інші антиоксиданти, наприклад вітамін С і хлорофіл. Ці компоненти активно беруть участь в обміні речовин, підвищують імунітет, ріст і відновні процеси в тканинах. Саме ці властивості роблять кишмиш незамінним компонентом дитячого раціону.
Цей сорт винограду містить набагато менше харчових волокон, ніж, наприклад, яблука або груші, завдяки чому рекомендований до вживання в їжу після різних харчових отруєнь. Тобто в той момент, коли шлунково-кишковий тракт людини не може справлятися з переварюванням продуктів, багатих клітковиною.
Калорійність (на 100г): 69 ккал
Термін зберігання: до 2 тижнів
Умови зберігання: від +1°C до +2°C при вологості 90-95%
- Ціна: 210 грн/кг