
Колись печериці вважалися дорогим делікатесом, але тепер ці гриби набагато доступніше. Вони відомі не тільки своїм смаком і ароматом, але і вкрай корисні для організму.
Основну частину печериць займає вода. Решта – живильний білок, кислоти, вітаміни і мінерали. Особливо багато в цих грибах фосфору – не менше, ніж у рибі. Також печериці багаті вітамінами групи В, Е, D.
Ці гриби вважаються прекрасною дієтичною їжею. Незважаючи на невелику калорійність, вони досить поживні за рахунок високої концентрації білків і вітамінів.
Печериці вивчалися науковцями на предмет їх здатності впливати на вікові зміни. А саме, погіршення пам'яті і зниження розумових здібностей. З'ясувалося, що високий вміст лізину і аргініну благотворно впливає на організм, покращуючи пам'ять і ефективність розумової діяльності.
Помічено і властивість печериць знижувати запальні явища. L-эрогтионеин у складі грибів уповільнює синтез маркерів запалення, блокує запальний процес. Це знижує ризик багатьох хронічних захворювань, і навіть знижує ймовірність зростання ракових клітин. L-эрогтионеин спільно з лінолевої кислотою виводить токсини з організму і зменшує ракові пухлини. В американському дослідженні миші, уражені раком передміхурової залози, які отримували екстракт печериць. В результаті розмір пухлин зменшився.
Калорійність (на 100г): 22 ккал
Термін зберігання: до 5 днів
Умови зберігання: від +2°C до +5°C при вологості 80-95%
- Ціна: 170 грн/кг