
Корінь петрушки
Для отримання кореня петрушки, придатного до вживання в їжу, вирощують петрушку спеціальних сортів – кореневих. Вони володіють великими, розвиненими коренями, на відміну від звичайних, листових сортів, культивованих для отримання зелені.
Корень петрушки используют сырым, немного запекают или поджаривают. Его добавляют в салаты, супы, к запекаемым рыбе или мясу, в соусы.
Багатий, насамперед, ефірними маслами, містить мінеральні речовини і вітаміни. Як і зелень рослини, корінь за вмістом вітамінів С і бета-каротину перевершує загальновідомих лідерів – лимон і моркву. В народній медицині коріння петрушки приписують бактерицидну дію.
Калорійність (на 100г): 51 ккал
Термін зберігання: від 1 до 3 місяців
Умови зберігання: від +1°C до +4°C при вологості 90%
Основні | |
---|---|
Виробник | БЕТ |
- Ціна: 150 ₴/кг