Зелений горошок прийшов до нас ще дуже давно з Китаю. Спочатку його вважали їжею простого населення, тобто селян, а трохи пізніше й дворяни стали вирощувати його на своїх плантаціях і додавати в їжу. Сучасний солодкий горох був виведений в Голландії в XVI столітті, і з тих пір підкорює всю Європу своїм дивовижним солодким смаком і насиченим трав'яним ароматом.
В неочищеному вигляді стручки гороху відмінно підходять для смаження, тушкування, бланшування або додавати в салати, як частину його основи. Крім того, лопатки служать відмінним гарніром, адже вони прекрасно і легко насичують організм на тривалий час.
Даний бобовий вид чудово замінює м'ясо, так як в ньому міститься величезна кількість білка. Саме тому він гаряче любимо прихильниками рослинної їжі.
Калорійність (на 100г): 81 ккал
Умови зберігання: від +4°C до +8°C при вологості 90-95%
- Ціна: 305 ₴/кг