
Батьківщиною буряків є Стародавня Греція. Греки високо оцінювали цей овоч, тому навіть використовували її як подарунок на свято.
Свіжовичавлений буряковий сік попереджає старіння, так як буряк - джерело вітамінів, мінералів і корисних речовин. Крім того, вона чудово виводить токсини з організму, стимулює роботу печінки і нирок, підвищує рівень гемоглобіну та запобігає лейкемію. Буряковий сік рекомендують пити розведеним з іншими соками, наприклад, морквяним. Низька калорійність дозволяє використовувати плід як легкий перекус, додавати її в салати і готувати різні дієтичні страви. Крім різноманітності приготування, буряк так само використовують як натуральний барвник.
Калорійність (на 100г): 43 ккал
Термін зберігання: до 15 днів
Умови зберігання: від +1°C до +4°C при вологості 90-95%
- Ціна: 14 ₴/кг