
Перші відомості про чудові властивості обліпихи можна знайти у стародавніх греків. Відомо, що вони давали ягоди воїнам після битви, а також змученим коням, так як обліпиха сприяла швидкому відновленню сил. Також рослина широко застосовувалося в традиційній медицині. Варто відзначити, що як раз тибетці застосовували не тільки самі ягоди, але і коріння, листя, кору цього чагарника.
Важко повірити, але настільки невелика жовта ягода має дуже складний хімічний склад, більшість компонентів якого дуже корисні для нашого організму. Так, в обліписі містяться майже всі вітаміни групи В, рідко зустрічається РР, а також вітаміни А, Е, С, Н і До. Що стосується мінеральних речовин, то в цих ягодах величезна кількість натрію, калію, фосфору, магнію і кальцію. Також в обліписі міститься багато необхідних нам органічних кислот, пектинів, білків, амінокислот. Ну а до складу кори рослини входить всім відомий гормон щастя – серотонін. Не дивно, що з таким унікальним складом обліпиха по праву вважається одним з найбільш корисних для людського організму продуктів.
Калорійність (на 100г): 82 ккал
Термін зберігання: від 4 до 7 тижнів
Умови зберігання: від 0°С до + 5°С
Основні атрибути | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Культура | Обліпиха |
Тип | Вагові |
- Ціна: 279 ₴/кг