Аромат персика здатний діяти на організм людини як антидепресант. Також фрукт може впливати на діяльність мозку, покращуючи пам'ять і підвищуючи концентрацію уваги.
Персик належить до підроду Мигдаль роду Слива сімейства Рожеві. Росте в помірно-теплому кліматі України, Молдови, Грузії, на Кавказе, також персик вирощують в Середньої Азії.
В м'якоті фрукта містяться: органічні кислоти, аскорбінова кислота, вітаміни групи B, пектинові речовини, каротин, мінеральні речовини — калій, фосфор, залізо, марганець, мідь, селен, магній, цинк.
Завдяки великій кількості вітамінів у персиках, їх рекомендують їсти для профілактики від застуди та авитаминоза. Один персик забезпечує організму 3⁄4 денної норми вітаміну С.
Також персики корисно їсти людям з зниженим гемоглобіном, анемією, а також у стресових ситуаціях. Вживання персиків сприяє підвищенню апетиту, поліпшенню травлення, персик добре втамовує відчуття голоду.
Персик також використовують у косметології — з насіння фрукта готують персикова олія. М'якоть фрукта використовують для приготування косметичних масок під час сонячних опіків. Екстракт персика входить до склад косметичних тоніків.
Калорійність (на 100 г): 45 ккал
Термін зберігання: до 6 днів
Умови зберігання: 0°C
Основні атрибути | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Культура | Персики |
- Ціна: 290 ₴/кг