
Аромат персика здатний діяти на організм людини як антидепресант. Також фрукт здатний впливати на діяльність мозку, покращує пам'ять і підвищує концентрацію уваги.
Персик належить до підроду Мигдаль роду Слива сімейства Рожеві. Росте в помірно-теплому кліматі України, Молдови, Грузії, на Кавказі, також персик вирощують в Середній Азії.
У м'якоті фрукта містяться: органічні кислоти, аскорбінова кислота, вітаміни групи В, пектинові речовини, каротин, мінеральні речовини — калій, фосфор, залізо, марганець, мідь, селен, магній, цинк.
Завдяки великій кількості вітамінів в персиках, їх рекомендують для профілактики застуди та авітамінозу. Один персик забезпечує організму ¾ денної норми вітаміну С.
Також персики корисно їсти людям зі зниженим гемоглобіном, анемією, а також при стресових ситуаціях. Вживання персиків сприяє підвищенню апетиту, поліпшенню травлення, персик добре втамовує відчуття голоду.
Персик також використовують в косметології — з насіння фрукта готують персикове масло. М'якоть фрукта використовують для приготування косметичних масок при сонячних опіках. Екстракт персика входить до складу косметичних тоніків.
Калорійність (на 100г): 45 ккал
Термін зберігання: до 6 днів
Умови зберігання: 0°C
Основні атрибути | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Культура | Персики |
- Ціна: 95 грн/кг