У Європі апельсин дізналися тільки в 15 столітті. Всі оцінили незвичайний і гарний фрукт, і зробили спроби вирощувати дерево в новому кліматі. Для цього довелося побудувати спеціальні теплиці, що огорджують заморський фрукт від холоду. Їх назвали оранжереями (від слова orange — «апельсин»).
Російська назва «апельсин» ми запозичили в голландців. Вони називали його «appelsien» — що дослівно перекладається як «яблуко з Китаю».
Основні постачальники апельсинів, як і раніше, країни з спекотливим тропічним і субтропічним кліматом: Індія, Китай, Бразилія, теплі штати Америки. У країнах із холодним кліматом апельсини можуть вирощувати тільки в оранжереях, оскільки на відкритому повітрі дерева замерзають.
Апельсин вкрай корисний у разі авітамінозу, оскільки містить безліч вітамінів у високій концентрації: С, А, Е, вітаміни групи В.
Пектин і клітковина в складі апельсина допомагають у разі різних захворювань шлунка та кишківника. Вони обволікають слизову, сприяють прискоренню перистальтики під час закрепів, живлять корисні мікроорганізми в кишківнику. До речі, саме пектин дає апельсиновому джему таку желеподібну структуру.
Також апельсиновий сік п'ють за їжею для збудження апетиту, що допоможе під час хвороби з'їсти потрібну кількість їжі. Фітонциди в складі цього фрукта мають антибактеріальний ефект. Якщо з'їдати половинку апельсина під час застуди, слабкість і розбитість трохи відстануть, і ви поправитеся швидше.
Калорійність (на 100 г): 47 ккал
Термін зберігання: до трьох тижнів
Умови зберігання: +7 °C...+10 °C за вологості 80% - 90%
Основні атрибути | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Культура | Апельсини |
Тип | Вагові |
- Ціна: Ціну уточнюйте