Базилік зелений
Влітку базилік, особливо фіолетовий, використовують для приготування різних напоїв — лимонад з базиліка, компот з базиліка, також заварюють чай з базиліком. Темні листя добре відтіняють смак і десертів.
У базиліку міститься дуже багато вітамінів — А, С, В2, РР, каротин, фітонциди, рутин. Завдяки такому компоненту як евгенол, базилік чинить потужну антибактеріальну дію, а також має спазмолітичну і тонізуючою дією, яке можна порівняти з аспірином або ібупрофеном. Витяжку базиліка використовують для загоєння ран і лікування акне. Вміст вітаміну, А робить базилік корисним для гострого зору. Є в цій зелені і жирні омега-3 кислоти. Відмічено також позитивний вплив базиліка на імунітет і ефективність у профілактиці онкологічних захворювань.
Чим ще корисний базилік? Рослина добре збуджує апетит. Охолоджений відвар можна використовувати, щоб позбутися від кровоточивості ясен. Також базилік використовують в якості заспокійливого засобу — замість ромашкового чаю можна заварити відвар базиліка.
Калорійність (на 100г): 23 ккал
Термін зберігання: до 3 днів
Умови зберігання: від +3°C до +4°C при вологості 90-95%
Основні | |
---|---|
Тип продукції | Свіжі |
Тип | Вагові |
Культура | Базилік |
- Ціна: 530 ₴/кг