
Огірки містять калій, кальцій, залізо, фосфор, йод, в невеликих кількостях є в огірках і найважливіші вітаміни: каротин, В2, В1, РР, пантотенова кислота, В6, С та інші. Тому з корисним і лікувальним властивостям огірки не поступаються моркви, помідорів, цибулі і навіть цитрусовим.
Огірки мають хороші косметичні властивості, завдяки чому широко використовуються в якості косметичного засобу для догляду за шкірою. Огірковий сік освіжає шкіру, відбілює її, надає їй бархатистість і матовість, а також сприяє видаленню вугрової висипки, веснянок, пігментованих плям і засмаги. Корисно час від часу протирати обличчя скибочками огірка.
Дуже поширені різні маски, що містять огірок.
Огірок — найнижчий за поживністю продукт, в ньому цінуються швидше смакові достоїнства, а не харчові. Огірок накопичує в собі до 96 і більше відсотків води.
Огірки володіють певними лікувальними властивостями: підвищують апетит, сприяють хорошому засвоєнню їжі. Свіжі плоди корисні при захворюванні шлунка (як проносний засіб), печінки, нирок. Вживання огірків в їжу сприяє виведенню води з організму людини, покращує роботу печінки, серця і нирок. Свіжий огірковий сік вживають при кашлі, катарах дихальних шляхів і болях у шлунку і кишечнику.
Огірки є найкращим сечогінним засобом. Вони володіють і іншими цінними властивостями: покращує ріст волосся, зміцнюють серцевий м'яз і судини. Огірки містять багато калію, натрію, кальцію, фосфору.
Огірок — самий головний лужної овоч на грядці. Він швидше і краще за всіх інших овочів зможе вирівняти в організмі кислотний дисбаланс. Це дуже важливо, оскільки кислотний зрушення, як правило, ускладнює перебіг багатьох хвороб. Особливо довго і нудно в "кислих" організмах тягнуться хвороби з гнійними процесами. Якщо у вас довго не загоюються і гнояться рани, фурункули з'являються і прищики – їжте більше огірків. Безсумнівна гідність огірка — тартронова кислота. Вона зараз дуже актуальна, оскільки заважає вуглеводів перетворюватися в жири і відкладатися в організмі.
Калорійність (на 100г): 15 ккал
Термін зберігання: до 10 днів
Умови зберігання: від +5°C до +10°C при вологості 85-90%
- Ціна: 30 ₴/кг